 |
 | Chleb i bulki |  |
 |
|
 |
 | |  |
kasia
Dołączył: 05 Mar 2006 |
Posty: 187 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
Skąd: Australia/Brisbane |
|
 |
Wysłany: Pon 12:00, 06 Mar 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Ewo, wszystko zalezy od tego w ktorym regionie mieszkasz.
Chleb tutaj to w 95% tostowy czyli bez tej naszej najsmaczniejszej skorki.
Ja zytniej maki nie widzialam. To samo z kartoflana. jest tak zwana self raising. Jesli chodzi o drozdze to jedyne ktore udalo mi sie kupic to w proszku, juz paczkowane na gramy.
Osobiscie pieke chlebek czesto, jak mi sie chce to wyrabiam w raczkach a jak na szybko to wrzucam do maszynki.
Wiesz... tesknie za takim chrupkim pieczywem...
pozdrawiam
kasia
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez kasia dnia Śro 10:16, 08 Mar 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
 |
 | |  |
Beata
Dołączył: 05 Mar 2006 |
Posty: 30 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
Skąd: Rybnik |
|
 |
Wysłany: Wto 0:26, 07 Mar 2006 |
|
 |
|
 |
 |
My zazwyczaj jedlismy tostowy z ziarenkami i prosto z zamrazalnika do tostera.
Wychodzil smaczniutki,cieplutki i chrupiacy,ale nie wypieczony jak tost tylko taki jak prosto z pieca,bo wsadzany byl zamarzniety.
Beata
|
Post został pochwalony 0 razy
|
Przemo
Gość
|
 |
Wysłany: Wto 3:37, 07 Mar 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Mąka żytnia, drożdże, a nawet zakwas są oczywiście dostępne. Ale oczywiście w Melbourne.
|
|
 | wszytko da sie zalatwic |  |
 |
 | |  |
Przemo
Gość
|
 |
Wysłany: Śro 6:18, 08 Mar 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Po zakwas (na chleb i osobny na żurek) oczywiście zapraszam do nas. Drożdże normalne myślę, że dałoby się znaleźć nawet w Brisbane, tylko trzeba wejść do piekarni i o takie zapytać.
|
|
 |
 | |  |
kinki
Dołączył: 14 Cze 2006 |
Posty: 15 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
Skąd: Perth |
|
 |
Wysłany: Śro 14:06, 14 Cze 2006 |
|
 |
|
 |
 |
W Perth mozna kupic typowy polski chlebek z chrupiaca skorka za jedyne $2.50 a jest tak ogromy, ze para przez tydzien nie da rady zjesc.
Spokojnie w Kakulasie mozna dostac maki kazdego rodzaju. Niestety jeszcze nie wiedzialam nigdzie swiezych drozdzy, ale te w proszku nie sa takie zle.
Jesli chodzi o wedlinke i inne miesne wyroby to mozna je dostac u kilku rzeznikow - nawet smacznejsze niz w Polsce, bo robione wedlug starych procedur.
Rowniez w kilku sklepach sa dostepne polskie produkty sporowadzane z naszej ojczyzny, ale po dosyc wysokich cenach.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
amalik
Gość
|
 |
Wysłany: Śro 23:48, 19 Lip 2006 |
|
 |
|
 |
 |
Sa wszystkie typy maki ,zakwas samemu mozecie sobie zrobic.
Pytajcie sie w piekarniach o " ray flour " to najczesciej sa koncentraty i trzeba je dzielic z biala maka.
Pozdrawiam
|
|
Tapmar7
Dołączył: 17 Kwi 2007 |
Posty: 12 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
|
 |
Wysłany: Sob 20:55, 21 Kwi 2007 |
|
 |
|
 |
 |
Five guys fucking hard two grandmas in all holes
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Post został pochwalony 0 razy
|
Rocky
Dołączył: 22 Kwi 2007 |
Posty: 18 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
|
 |
Wysłany: Nie 1:37, 22 Kwi 2007 |
|
 |
|
 |
 |
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Post został pochwalony 0 razy
|
Bourgeious
Dołączył: 22 Kwi 2007 |
Posty: 12 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
|
 |
Wysłany: Nie 17:34, 22 Kwi 2007 |
|
 |
|
 |
 |
Five guys fucking hard two grandmas in all holes
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Post został pochwalony 0 razy
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
|
|
|
|  |